#pálinka, otthon-érzés, hazatérés, sztár-felfedezés, védőn ölelő löszfal, egyedülálló fényfestészet, a zenei és irodalmi élet színe-java – ezekkel a hashtagekkel lehetne jellemezni az idén nagykorúvá váló kishegyesi Dombos Festet (július 4-8). Mert ezek a fogalmak valahogy minden évben felmerülnek a főszervezővel, Horváth Lászlóval folytatott beszélgetésünk során. Olvassátok jubileumi beharangozó interjúnkat!

Ha nem menne tökéletesen szembe a mértéktartó és egészséges táplálkozás eszméjével, azt mondanánk: tanuljunk meg annyi gombóc fagyit enni, ahány ízre kíváncsiak vagyunk. Ez azonban nemcsak édesség, de koncertek tekintetében is nagy botorság volna: gyönyörködjünk inkább a lenyűgöző választékban, és állítsuk össze a kedvünkre való kombinációt – mert ezen a fesztiválon megtehetjük.

A térség egyik legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiválján idén olyan előadóművészek lépnek fel, mint Lajkó Félix, a Ladánybene 27, vagy Csizmadia Anna és a Fokos zenekar.

A nagykorúságot, a tizennyolcadik születésnapot nem ünnepelték akkora pompával, mint amikor tízéves lett a fesztivál, közéleti személyiségek, politikusok sem mondtak beszédet a megnyitón.