Mi merre.

Használati útmutató

Ha nem helyi vagy, a Dombos Festre kerékpárral, autóval, autóbusszal, vagy vonattal is el tudsz jutni. A Hegyalja utca legkönnyebben a Vasút utca felől közelíthető meg.

A fesztivál környékén több száz parkolóhely található, kérünk, ügyelj arra, hogy a környéken lakók nem örülnek annak, ha legázolod a kertjüket.

Ha szállást keresel, fordulj bátran a Facebook-on ügyelő csapatunkhoz. Tudunk találni számodra vendégfogadó családot, össze tudunk kötni más túrázókkal és sátorhelyed megtalálásában is segítünk.

Arra bíztatunk, hogy fedezd fel Kishegyes környékét is! Topolya a legközelebbi város, az itt található tó partján kipihenheted az estét és rá tudsz hangolódni egy újabb dombosozásra.

Barangolj egyet a Krivaja folyó mentén. A vasútállomás töltésen található, innen tudsz gyönyörködni a Telecskai dombok által határolt síkságban. Indulj el a Krivaja mentén és hat kilométeres séta után fedezd fel a Welker tanyát. Itt még egy tó is található, de nem ajánljuk a fürdést. Ha határjárásra vállalkozol, ügyelj a kullancsokra, főként akkor, ha olyan helyen jársz, ahol juhokat legeltettek.

A fesztivál kutyabarát, de csak akkor hozd magaddal a kedvencedet, ha biztos vagy abban, hogy jól bírja a tömeget és a hangos zenét.

Kishegyesen orvosi alapellátást tudsz igényelni, ha nagyobb baj van, Topolyán működik kórház.

Nagyobb üzletet Kishegyes központjában találsz. A fesztivál közelében is van egy kisbolt, érdemes a piactéren található boltot is felkeresni, ezeken a helyeken tudsz ismerkedni helyiekkel, akik ugyanúgy fognak viszonyulni hozzád, ahogyan te hozzájuk.

 

Gasztrokalandok

A fesztivál gasztroudvarán helyi ízeket kínálunk. Ne hagyd ki a kemencés finomságainkat, kemencekápolnában sült barackos kalácsot és magyar pizzát, azaz langallót kóstolhatsz itt.

Legendás a helyi Női Fórum tejfölös-fokhagymás lángosa, az első fesztivál óta abszolút közönségkedvenc a fellépők és a látogatók körében is.

Várunk a Dombos Wine Club-ba is! A fesztivál ideje alatt délutánonként irodalmi programoknak, a Hegyalja utcai koncertek után pedig élő fellépős after party-nak ad helyet ez a hangulatos kis borpince, ahol nem mellesleg enni és inni is lehet jókat.